Just nu kan du se

Fotoplanket Dalarna Science Park, Minnen från Domnarvets Järnverk 

I år är det 142 år sedan Domnarvets Järnverk togs i drift och 42 år sedan SSAB bildades. Järnverket har allt sedan starten varit en viktig del i utvecklingen av orten Borlänge. I samband med 140-års jubileet 2018 togs en utställning fram som berättar historien om hur det kom sig att det anlades ett järnverk vid Domnarvsforsen. Här visar vi ett urval av gamla historiska bilder från Domnarvets Järnverk, som ingår i utställningen.

FilterFritt, IKEA Borlänge

Föreningen Borlänge Bildfestival är glada över att kunna presentera ett samarbete med IKEA Borlänge där vi hänger upp vår utställning FilterFritt under några månaders tid.

 

Filterfritt är ett uppmärksammat projekt där 120 niondeklassare har dokumenterat sin vardag under hösten 2019. Varje elev har sedan valt ut en bild till utställningen.

 

- Den blir en tidskapsel över några höstveckor i ungdomarnas liv, säger Henrik Hansson som är ena halvan av Föreningen Borlänge Bildfestival. Bilderna är tagna helt utan filter och visar verkligheten precis som den är.

 

- Vi är glada över att få möjlighet att visa utställningen för alla besökare på IKEA under så lång tid, säger Lena Lagestam som är de andra halvan av föreningen. IKEAs vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna. Vi har i vårt projekt dokumenterat just vardagen. Det känns som en bra kombination.

 

Utställningen har tidigare hängt i en tillfällig utställningslokal i Borlänge Centrum och i konsthallen på Borlänge Bibliotek.

Nu når vi ut ännu bredare med elevernas utställning. Något som känns både roligt och meningsfyllt.

OBJEKTIVT, Bragegallerian Borlänge

Utställningen Objektivt består av 12 bilder tagna av 12 fotografer som var och en visar sin bild av Borlänge. 

Bilderna förstoras till format 2,60 x 1,60 meter. Utställningen som är mäktig och annorlunda hade premiär den 25e april och kommer att hänga på plats till den 31 augusti. 

-

-

Föreningen Borlänge Bildfestival 2020