top of page

Och vinnaren är…
 

En enig jury har utsett George Grigoriadis till vinnare av Borlänge Fotomaraton 2020.
-Den vinnande fotografen har ett antal kreativa och egensinniga bildlösningar som vi tycker står ut lite extra, säger juryns ordförande Hasse Eriksson.
För vinnaren var det hans första fotomaraton.
-Det känns jättekul, speciellt med tanke på att det var mitt första fotomaraton. Det var en lång dag och jag var ute i tolv timmar så det känns bra att allt jobb gav resultat, säger George.
-Att tolka varje tema på ett bra och unikt sätt under tidspress är en stor utmaning. Det blir svårare ju längre tiden går och man blir trött, fortsätter vinnaren.
Vinsten består i en egen utställning som Föreningen Borlänge Bildfestival står för.
-Jag hade en fotoutställning i Falun förra året med titeln ”Fragment från Dalarna”. Den bestod av fine art landskapsbilder. Jag skulle kunna tänka mig att göra en del 2, säger George.
Vinnaren av bästa enskilda bild är Jonas Stenström, tillika förra årets totalvinnare.
-Sjukt otippat, igen! Men det känns naturligtvis jättekul att bilden uppskattas, säger Jonas.
Årets tävling som saknade förra årets fysiska kontrollstationer har av flera deltagare uppfattats som en bra lösning även inför framtiden och bra bilder fanns det gott om.
-Likt förra året var det många bra bidrag. Det är jättekul att se entusiasmen och fotoglädjen bland alla deltagare, säger Hasse Eriksson.
På frågan om de två vinnarna kan tänka sig att vara med nästa år…
-Absolut! Det var jättekul och en bra utmaning så jag kommer vara med nästa år också om jag kan, säger totalvinnaren George Grigoriadis.
-Givetvis, detta är en av årets höjdpunkter, säger Jonas Stenström.
Grattis till vinnarna och tack alla deltagare för era härliga bilder och för att ni gjorde Borlänge Fotomaraton 2020 till en härlig dag i bildens tecken.

George Grigoriadis.JPG
bottom of page