Föreningen Borlänge Bildfestival 2019

FilterFritt

Det har aldrig i Sveriges gjorts ett omfattande dokumentärfotoprojekt på en skola. Vi vill göra det första, och vi vill göra det tillsammans med elever.

Syftet är att lyfta fram frågor om demokrati och möjlighet att påverka i samhället. Vi vill skapa en möjlighet att göra sin röst hörd, den här gången genom bilder.

 

Projektet:

Idén handlar om att låta 120 elever i åk 9 på Maserskolan i Borlänge fotografera med sina mobilkameror, helt utan filter eller manipulation av bilder. De kommer - under ett antal veckor - att dokumentera sin vardag. Detta som en del av Bild-lektionerna.
 

Utställning i Borlänge Centrum

Varje elev kommer i slutet av projekttiden att välja ut sin bästa bild. Den bilden skickas tillsammans med alla andra elevers bilder till Föreningen Borlänge Bildfestival som printar upp bilderna för att bygga en utställning.

Alla elevernas bilder kommer vara på fotoutställningen som kommer att vara öppen för allmänheten med vernissage/premiär i samband med julskyltningen i Borlänge Centrum.

Utställningen kommer att visas i ”Lindexlokalen” på stan i samarbete med Diös, Vi Förenade och Tunabyggen.

Tyko Persson, rektor - Helena Hermansson, lärare -  Elin Mathiesen Bildlärare - Mikael Hartmeyer, Vi Förenade - Henrik Hansson, Borlänge Bildfestival - Kenneth Persson ordförande Tunabyggen - Lena Lagestam, Borlänge Bildfestival - Tobias Norestrand, Diös