top of page

FilterFritt

Det har aldrig - såvitt vi vet - i Sveriges gjorts ett omfattande dokumentärfotoprojekt på en skola. Vi vill göra det första, och vi vill göra det tillsammans med elever.

Syftet är att lyfta fram frågor om demokrati och möjlighet att påverka i samhället. Vi vill skapa en möjlighet att göra sin röst hörd, den här gången genom bilder.

 

Projektet:

Idén handlar om att låta 120 elever i åk 9 på Maserskolan i Borlänge fotografera med sina mobilkameror, helt utan filter eller manipulation av bilder. De kommer - under ett antal veckor - att dokumentera sin vardag. Detta som en del av Bild-lektionerna.
 

Utställning i Borlänge Centrum

Varje elev har sedan valt ut sin bästa bild. Den bilden skickades tillsammans med alla andra elevers bilder till Föreningen Borlänge Bildfestival som printade upp bilderna för att bygga en utställning.

Alla elevernas bilder finns nu på fotoutställningen Filterfritt som är öppen för allmänheten onsdagar och lördagar fram till dem 27e december.  Vi hade vernissage/premiär i samband med julskyltningen i Borlänge Centrum och är glada över att meddela att 1 392 personer kom för att kika på utställningen. 

Våra samarbetspartners är_

Diös, Vi Förenade, Tunabyggen, Polyfoto och Borlänge kommun.

BBFF.jpg

Tyko Persson, rektor - Helena Hermansson, lärare -  Elin Mathiesen Bildlärare - Mikael Hartmeyer, Vi Förenade - Jörgen Olsson Tunabyggen, - Henrik Hansson, Borlänge Bildfestival - Kenneth Persson ordförande Tunabyggen - Lena Lagestam, Borlänge Bildfestival - Tobias Norestrand, Diös

Filterfritt logo.jpg
bottom of page